1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Esietendub paarisuhteid lahkav tantsulavastus “… sinule”
Esietendub paarisuhteid lahkav tantsulavastus “… sinule”

Esietendub paarisuhteid lahkav tantsulavastus “… sinule”

Täna, 18. novembril esietendub Sõltumatu Tantsu Lava saalis tantsulavastus “… sinule”. Laval on Tatjana Romanova ja Gert Preegel. Tantsulavastus “… sinule” uurib paarisuhteid, paarina koos olemist, tundeid, mõtteid ja lahendusi nendele olukordadele, mida leidub meie ühiskonna igas paarisuhtes.

Foto lavastusest “… sinule”

Milline koht on armastusel ja kirel? Kuidas olulistele küsimustele vastuseid leida? Kas meie perekondlikud mured on sarnased? Kui paljud meist on olnud, on praegu või soovivad olla paarisuhtes? Kui paljud meist on armunud, pettunud või püüdnud omi tundeid taasleida? Kui paljud meist on märganud, et elame vaid teise jaoks? Kui paljud meist on otsustanud lahkuda, ennast ohverdada või ootavad vaikselt, et situatsioon ise laheneks?

Foto lavastusest “… sinule”

Nagu on tabavalt öelnud pereterapeut Katrin Saali Saul, saame partnerit valides alati endale teatud hulga lahendamatuid probleeme, millega elada terve elu.

Foto lavastusest “… sinule”

“Mind huvitavad paarisuhete tagamaad ja paarisuhete rollis olevate inimeste raskused, unistused ja meeleolu. Ma leian, et igas konfliktis peitub alati ka unistus. “… sinule” rõhutab empaatia olulisust, teise kuulamise ja mõistmise oskust,” selgitab lavastuse ideed Tatjana Romanova.

Foto lavastusest “… sinule”

Lavastuse idee autorid, etendajad ja koreograafid on Tatjana Romanova ja Gert Preegel, lavastusdramaturg on Laura Kvelstein, kunstnik Eva Orupõld, helilooja Aleksandr Žedeljov, valguskunstnik Anton Andrejuk, visuaalse kujunduse on teinud Eliise Selisaar, lavastuse fotograaf on Juri Seredenko.

Foto lavastusest “… sinule”

Esimesele ja viimasele etendusele järgneb arutelu publikuga. Lavastuse toetajad on MTÜ Tantsukunsti Areng ja Eesti Kultuurkapital. Lavastusprotsessi valmimist on toetanud Eesti Tantsuagentuuri tantsuateljee programm.

Foto lavastusest “… sinule”

Esietendus on 18. novembril, järgmised etendused 19., 20., 21. ja 22. novembril kell 19:00 Sõltumatu Tantsu Lava saalis.

Head Uudised GoodNews