1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Haabersti Linnaosa Valitsus jagab talviseks kõnniteede hoolduseks tasuta graniitsõelmeid
Haabersti Linnaosa Valitsus jagab talviseks kõnniteede hoolduseks tasuta graniitsõelmeid

Haabersti Linnaosa Valitsus jagab talviseks kõnniteede hoolduseks tasuta graniitsõelmeid

Haabersti linnaosavalitsus jagab korteriühistutele, koolidele ning lasteaedadele libeduse tõrjeks graniitsõelmeid.

Haabersti linnaosavanem Andre Hanimägi sõnas, et kuigi hetkel on veel väljas üsnagi soojad sügisilmad, tuleb temperatuuri languseks valmis olla. „Lume ja libeduse tõrjumisel on oluline roll nii omavalitsusel kui ka kinnistuomanikel. Seetõttu jagame juba nüüd korteriühistutele talviseks kõnniteede hoolduseks tasuta graniitsõelmeid, et libeduse tekkides oleksid ühistud valmis,“ ütles linnaosavanem.

„Igale korteriühistutele on ette nähtud trepikoja kohta üks ligi 25 kilogrammi kaaluv kott graniitsõelmeid. Sõelmete kättesaamiseks tuleb korteriühistu esindajal minna linnaosavalitsuse koostööpartneri juurde, kes graniitsõelmed väljastab,“ rääkis Hanimägi ning lisas, et koolide ja lasteaedade esindajatel tuleb pöörduda sõelmete saamiseks linnaosavalitsuse poole.

Graniitsõelmeid väljastab AS Mustamäe Haljastus aadressil Kadaka tee 78, tööpäevadel kell 9.00 – 15.00 ning neljapäeviti kuni kella 19.00-ni ja nii 18. detsembrini.

Vastavalt Tallinna linna heakorra eeskirjale on kinnistu ja ehitise omanik kohustatud teostama heakorratöid kinnistuga või ehitisega külgneval puhastusalal (puhastusala on kõnnitee, mis asub teega külgneva kinnistu ja sõidutee vahel). Libeduse tõrjeks tuleb kasutada puistematerjali, mille tera läbimõõt on 2-6 mm. Keelatud on kasutada tuhka või kloriide.

Head Uudised GoodNews