1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Kohustuslikud näitused igale Eesti kunsti huvilisele
Kohustuslikud näitused igale Eesti kunsti huvilisele

Kohustuslikud näitused igale Eesti kunsti huvilisele

22. mail avatakse Tartus Vanemuise kontserdimajas kaks Tartu Lastekunstikooli näitust.

Eesti 100. sünnipäevale pühendatud näitus „Eesti kunstiklassika“ on kummardus Peeter Alliku, Enn Tegova, Eduard Wiiralti ja paljude teiste loomingule.

„Lastekunstikooli õpilased ja õpetajad leidsid Eesti kunstiajaloost just neid kõnetanud ja enam huvipakkuvad kunstnikud ja teosed ning lahendasid need omamoodi ja tänapäevaselt. Soovitavalt tasub näitust võtta mänguna: kui hästi tunned sina Eesti kunstiajalugu? Kindlasti on paljud äratuntavad, kuid on ka parajaid pähkleid,“ ütles lastekunstikooli galerist Evelin Salumaa ja lisas, et tegemist on peaaegu kohustusliku näitusega igale Eesti kunsti huvilisele, iseäranis kunstiõppijatele ja -õpetajatele.

Näitus „Kirjanikud“ sisaldab Prima Vista festivali jaoks maalitud portreesid Eesti kirjanikest ja luuletajatest. Maalidel leiduvad Oskar Luts, Mikä Keränen, Heiki Vilep, Kristiina Ehin, Jürgen Rooste, Contra, Andrus Kivirähk, Hando Runnel, Aino Pervik, Mihkel Mutt, Mehis Heinsaar, Indrek Hargla, Aapo Ilves, Peeter Sauter, Lehte Hainsalu, Tiia Toomet, Jaan Kaplinski, Sofi Oksanen, Elo Viiding, Birk Rohelend, Reeli Reinaus, Sven Kivisildnik, Urmas Vadi, Andrei Hvostov, Andres Vanapa, Eno Raud, Ellen Niit, Juhan Viiding, Juhan Liiv, Doris Kareva, Aimee Beekman, Betti Alver ja Kristjan Jaak Peterson.

Lapsed on kujutanud sulemeistreid vahetult ja iseloomulikult ning pakuvad omajagu silmarõõmu ja lõbu, kohati ka mõistatamist.

Näitused on avatud kuu aega.

Head Uudised GoodNews