1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Pärnu Harmonica festivalil saatis eestlasi edu
Pärnu Harmonica festivalil saatis eestlasi edu

Pärnu Harmonica festivalil saatis eestlasi edu

Neljapäeval startinud Pärnu Harmonica festival on suurim ja tuntuim suupillifestival Põhja-Euroopas.

Festival on tänavu kingitus Eesti 100. sünnipäevale, kus osaleb muusikud ühtekokku 14 maalt. Reedel toimunud suupillimängijate konkursil Baltic- Nordic OPEN selgitati parimaid ja Baltic- Nordic Championi tiitli pälvisid Leonid Titkov Suurbritanniast diatoonilisel suupillil, Arne Veske kromaatilisel suupillil ja trio Papillon Hollandist ansamblite kategoorias.

Rahvusvaheline professionaalide žürii määras konkursi Grand prix ja rahalise preemia pärnakate Piccolo Orkestrile. Varasemalt on sama saavutusega eestlastest hakkama saanud Andrus Haugas ja Karl Madis kahel korral. 

Auhinnad antakse kätte festivali lõppkontserdil, kus esinevad koos võitjatega peakülalised- bluusigurud Steve Baker ja Julian Dawson Suurbritanniast, jazzlegendid Jens Bunge Saksamaalt ja Heikki Jäntti Soomest ning maailmakuulus kvartett Austria. Steve Bakeri tegevus muusikuna ja pöördeliste õpperaamatute autori, õpetaja ja õpikodade läbiviijana on mõjutanud tervet suupillimängijate põlvkonda.

Duo Baker ja Dawson esitab show, milles kõlavad mõlema mehe originaalkompositsioonid. Jens Bunge on tipptaseme muusik, keda legendaarne Toots Thielemans pidas oma mantlipärijaks. Vice- maailmameister kvartett AUSTRIA on tõeline showgrupp, kes on fännide rõõmuks Pärnus juba kolmandat korda.

Esmaspäeval annavad festivali peakülalised eksklusiivse lisakontserdi Tallinnas Niguliste kirikus.

Head Uudised GoodNews