1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. PEAAUHIND 500 EUROT I Reedel avatakse Tallinnas rahvusvaheline kleepsunäitus
PEAAUHIND 500 EUROT I Reedel avatakse Tallinnas rahvusvaheline kleepsunäitus

PEAAUHIND 500 EUROT I Reedel avatakse Tallinnas rahvusvaheline kleepsunäitus

28. veebruaril avatakse Tallinna kesklinnas asuvas Red Emperori baaris rahvusvaheline kleepsunäitus nimega Stickercon.

Näitusega kaasnevad ka töötoad, joonistusõhtu ja artist-talk kleepsukunstnikega. Kõikide osalenud tööde seast valitakse parim kleeps, mis auhinnatakse 500€ stipendiumiga.

Näitusele on saadetud ligi 3000 kleepsu 20 riigist. Kõige kaugemalt saadetud tööd on Austraaliast ja Brasiiliast, osalevad ka mitmed eesti kunstnikud.

“Parima töö valimine saab kindlasti olema keeruline ülesanne, aga oleme žüriisse appi kutsunud oma ala professionaalid. Parimat kleepsu aitavad valida lisaks minule ka graffitikunstnik Sänk, illustraator k2rte, ERMi kunstnik ja Pallase õppejõud Emma Eensalu, Släp! Kleepsunäituse kuraator Kersti Joala, Red Emperori omanik Craig Gibson ja tätoveerija Iisak Pilli. Omavahel võistlevad nii kvaliteetsed trükitud kleepsud, kui ka ainult selle näituse jaoks käsitsi loodud meistriteosed. Stickerconi eesmärk ongi näidata kleepsukunsti mitmekesisust ja tugevdada underground kunsti kogukonda,“ selgitab näituse kuraator Stina Leek.

Lisaks žüriile on oodatud kleepsudele hoogu andma ka laiem publik. Esmaspäeval avatakse publiku lemmiku hääletus Facebookis, kus saab ülevaate kõikidest Stickerconile saadetud kleepsudest.

Red Emperori omanik Craig Gibson leiab, et kleepsunäituse korraldamine baaris on asjade loomulik käik: “Kleepsud on alati olnud suur osa baarist ja tundsin, et on aeg tänada kunstnikke ning kogukonda, kes on oma loominguga minu igapäevast keskkonda rikastanud.”

Neljapäeval, 27. veebruaril toimuval jutuõhtul arutlevad kleepsukultuuri teemadel tänavakunstifestival Stencibility peakorraldaja Sirla, Euroopa suurima kleepsufestivali Släp! kuraator Kersti Joala, tätoveerija Ulrike Brett Uukkivi, kunstnik Okeiko ja noored kunstnikud Aniidola ja Inessa.

Artist talk toimub inglise keeles ning kantakse üle otseülekandena Instagramis, et näitusele oma tööd saatnud välismaa kunstnikud saaksid samuti Stickerconist osa saada.

Head Uudised GoodNews