1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Tallinna Kammerorkester ja Soome dirigent Juha Kangas annavad kontserdi ja salvestavad plaadi
Tallinna Kammerorkester ja Soome dirigent Juha Kangas annavad kontserdi ja salvestavad plaadi

Tallinna Kammerorkester ja Soome dirigent Juha Kangas annavad kontserdi ja salvestavad plaadi

15. jaanuaril kell 19 kõlab Tallinna Filharmoonia Mustpeade majas Mozarti, Sibeliuse ning olulisuselt Arvo Pärdiga võrreldava Läti helilooja Pēteris Vasksi muusika. Legendaarne Soome dirigent Juha Kangas alustab oma 75. sünnipäeva-aastat kontserdiga koos Tallinna Kammerorkestri ja vioolamängija Lilli Maijalaga ning uue plaadi salvestamisega. 

Kontsert toob Tallinna Põhjamaade ühe enim hinnatud vioolamängija Lilli Maijala, kes pärast 17-aastasena tehtud debüüti oma kodulinna Oulu sümfooniaorkestriga on andnud kontserte üle terve Euroopa. Viimasel ajal on ta kõige sagedamini esinenud koos Helsingi Filharmoonia, Lapimaa Kammerorkestri, Lahti Sümfooniaorkestri, Camerata Salzburgi, Esseni Folkwang Kammerorkestri ja Tapiola Sinfoniettaga.

Tallinnas toimuval kontserdil esitab Lilli Maijala koos Tallinna Kammerorkestriga Läti kultushelilooja Pēteris Vasksi vioolakontserdi, mis sama koosseisu poolt Juha Kangase dirigeerimisel Tallinnas ka plaadile salvestatakse. Kontserdil osaleb ka helilooja Pēteris Vasks.

Soome legendaarset dirigenti Juha Kangast seob Tallinna Kammerorkestriga koostöö alates orkestri loomisest, kokku 27 hooaega. Ühiseid kontserte antakse igal hooajal nii Eestis kui ka välismaal. Juha Kangas on pälvinud  tunnustusi Soome, Läti ja Eesti heliloojate muusika populariseerimise eest, sealhulgas Heino Elleri nimelise muusikaauhinna 1999. aastal. Sel aastal tähistab Juha Kangas oma 75. sünnipäeva.

Lilli Maijala mängib Prantsuse pillimeistri Jean-Baptiste Vuillaume’i valmistatud vioolal aastast 1870, mille on talle kasutada andnud Soome Kultuurifond.

15. jaanuari Tallinnas Mustpeade majas toimuval kontserdil “Mozart ja Vasks” on kavas Vasksi vioolakontsert, Mozarti sümfoonia nr 17, 5 kontratantsu ja Divertisment ning Sibeliuse Impromtu.

Head Uudised GoodNews