1. Avaleht
  2. Haridus
  3. TalTechi Virumaa kolledžis saab koolivaheajal põnevaid katseid teha
TalTechi Virumaa kolledžis saab koolivaheajal põnevaid katseid teha

TalTechi Virumaa kolledžis saab koolivaheajal põnevaid katseid teha

Talvisel koolivaheajal, 27.veebruarist 1. märtsini ootab Virumaa kolledž külla nii väikeseid kui suuri koolilapsi, et ühiselt teadusmaailma saladusi avastada.

Virumaa kolledži tänavune teaduslaager on suunatud kolmele sihtgrupile: 1.-3. klass, 4.-6. klass ning gümnaasiumide ja kutsekoolide õpilased. Seekord saavad põhikoolilapsed teada, kuidas pilte ja puuvilju laulma panna, soolaautot meisterdada, noore inseneri nutirajal ringi vuhiseda jpm. Külastatakse ka Ahhaa keskust.

Suurt rõõmu tekitab gümnaasiumi- ja kutsekoolide õpilaste huvi toidukeemiale keskendunud keemiaklubi vastu. Tegevuste käigus tutvutakse rasvade, valkude ja sahhariididega; saadakse teada, mis on tiitrimine ning rakendatakse seda C-vitamiini määramisel.

Virumaa kolledži teadus- ja tehnikakooli juht Küllike Kullerkupp kommenteerib tänavust teaduslaagrit järgmiselt: „Ootame rõõmuga üle mitme aasta kooliõpilasi vaheaja teaduslaagrisse Virumaa kolledžisse. Kohapeal on võimalused suuremad kui koju saadetud teaduskastiga ning seetõttu tehakse sel korral natuke keerukamaid, aga ka põnevamaid ning nutikamaid ülesandeid ja katseid kui möödunud aastatel. Huvi teaduslaagrite vastu on jätkuvalt suur: 1.-3.klassi rühm täitus 5 minutiga“.

Monika Kuzmina Peatoimetaja