1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna algavad 39. Tallinna Vanalinna Päevad
Täna algavad 39. Tallinna Vanalinna Päevad

Täna algavad 39. Tallinna Vanalinna Päevad

Täna, 12. augustil kell 19 antakse Raekoja platsil avalöök 39. Tallinna Vanalinna Päevadele „Lood ja legendid“, mis kestavad 15. augustini. Pääsu suure publikuarvuga üritusele ja piiratud alale tagab COVID-tõend.

„Vanalinna päevad ei ole ainult pidustused ja elamused – see on oluline osa Vanalinna ja kogu Tallinna identiteedist, kuhu põimitakse tükikesi ajaloost, näpuotsatäis tulevikku mis paigutatakse tänasesse päeva. Nelja päeva jooksul saavad linlased ja linna külalised nautida rikkalikku programmi Raekoja platsi pealaval, Harju tänava haljasalal, Snelli pargis, Tornide väljakul ja teistes vanalinna põnevates paikades,“ rääkis Kesklinna vanem Monika Haukanõmm. „Möödunud suvel jäid Vanalinna päevad koroona tõttu ära, mistõttu on eriti rõõmustav, et tänu vaktsiinile ning inimeste mõistvale suhtumisele ja koostööle saame tänavu korraldada sündmuse täies mahus.“

Vanalinnapäevad algavad avatseremooniaga Raekoja platsil, misjärel annab pealaval tasuta kontserdi ansambel Trad.Attack!.

„Trad.Attack! on võtnud missiooniks end üha proovile panna, olla aus ja pühendunud ning üllatada peale fännide ka iseend. Täpselt selline on ka Vanalinna Päevade meeskonna eesmärk, pakkuda oma fännidele ja endale igal aastal midagi uut ja põnevat. Ansambel sobib ideaalselt meie festivali esikontserdiks, sest ka Trad.Attack! kasutab oma loomingus palju kultuuripärandit ning ajaloolisi tüvitekste, mis sisaldavad ühtlasi legende. Elagu selle aasta teema – lood ja legendid!” kommenteeris Vanalinna Päevade juht Anne Velt.

Teise päeva, 13. augusti pärliks on Velti sõnul Raekoja platsil kell 20 algav kontsert „Talsingi keikka“, kus esinevad Pelle Miljoona (Soome), Vennaskond, J.M.K.E ja Villu Tamme. 14. augustil astub Raekoja platsil lavale tšellokvartett C-Jam ning 15. augustil Vaiko Eplik ja Eliit.

Lisaks rikkalikule programmile Raekoja platsil pakub mitmekülgset tegevust vanalinna päevade rahvakultuuriala pärimusküla Tornide väljakul, avatud on laste ala Snelli pargis, külastada saab näitusi ja osaleda ekskursioonidel. Kogu Tallinna Vanalinna Päevade programmi leiab veebilehelt vanalinnapaevad.ee ja Vanalinna päevade Facebook’i lehelt.

Tallinna Vanalinna Päevade korraldajad järgivad Valitsuse poolt kehtestatud piiranguid ja Terviseameti soovitusi. Piiratud alal toimuvatele väliüritustele, millel osaleb rohkem kui 100 inimest, pääseb üksnes kas vaktsineerituse, COVID-19 läbipõdemise või negatiivse koroonatesti tulemuse tõendi ettenäitamisel. Tõendit on võimalik esitada kas väljatrükituna või nutiseadmesse laetuna digitaalselt. Nimetatud Euroopa Liidu standardile vastav COVID digitõend on võimalik endale luua patsiendiportaali digilugu.ee ID-kaardiga sisse logides. Harju tänaval Eduard Vilde kuju kõrval on avatud koroonaviiruse testimistelk. Kiirtesti eest tuleb tasuda 8 eurot, tulemus kehtib 48 tundi.

Head Uudised GoodNews