1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Täna toimub Kristiines Paul Kerese 107. sünniaastapäevale pühendatud kiirmale turniir
Täna toimub Kristiines Paul Kerese 107. sünniaastapäevale pühendatud kiirmale turniir

Täna toimub Kristiines Paul Kerese 107. sünniaastapäevale pühendatud kiirmale turniir

Täna toimub Tallinna Puuetega Inimeste Koja saalis Kristiine traditsiooniline kiirmale turniir „Kristiine Open“.

„Tänavune maleturniir on pühendatud Eesti 20. sajandi parimaks sportlaseks valitud suurmeistri Paul Kerese 107. sünniaastapäeva tähistamisele ning eesmärk on male populariseerimine eelkõige Kristiine linnaosas, luues harrastusmaletajatele võimalusi sportlikeks tegevusteks,“ rääkis Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe. „Loodan, et kõik huvilised on saanud end kirja panna. Male näol on tegemist loogilist ja ruumilist mõtlemist arendava mänguga, mis annab oskuse ka mõelda strateegiliselt mitu käiku ette ning õpetab ka kaotama,“ lisas Riibe.

Male näol on tegemist loogilist ja ruumilist mõtlemist arendava mänguga, mis annab oskuse ka mõelda strateegiliselt mitu käiku ette ning õpetab ka kaotama.

Võistlus viiakse läbi individuaalturniirina šveitsi süsteemis seitsme vooruga. Turniiril võivad osaleda kõik registreerunud soovijad (noored, seeniorid, harrastajad jt). Samuti autasustatakse võitjat karikaga. Auhinnad ja diplomid on võistluste kuuele paremale maletajale, parimale noormehele ja neiule (2005 ja noorem), parimale seeniorile (1963 ja vanem) ning parimale naismaletajale.

  • Tänavu võtab osa 83 maletajat.
Head Uudised GoodNews