1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Tarbijad tagastasid kaheksa kuuga 204 miljonit pakendit
Tarbijad tagastasid kaheksa kuuga 204 miljonit pakendit

Tarbijad tagastasid kaheksa kuuga 204 miljonit pakendit

Aasta esimese kaheksa kuuga kogus Eesti Pandipakend kokku ja suunas ringlusesse 204 miljonit ühekordse kasutusega pandipakendit, mida on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga 12% rohkem.

Tagastati kõige rohkem metallpakendeid (99,3 miljonit), millele järgnesid plastpakendid 87 miljoniga ja klaaspudelid 17,5 miljoniga. Võrreldes eelmise aasta sama perioodiga on tänu vähenenud piirikaubandusele toimunud suurim muutus metallpurkide tagastamises – neid toodi taaraautomaati 15,3% rohkem. Pandeemiaeelse 2019. aastaga võrreldes on selle pakendiliigi tagastus kasvanud 41%.

„Majanduse ja sellega koos ka tarbijate kindlustunde kiiret taastumist nägime eriti selgelt kohe pärast pandeemiapiirangute leevendamist. Nii tagastasid tarbijad tänavu juunis eelmise aasta sama ajaga võrreldes 13,5% rohkem pandipakendeid. Erakordselt kaua ilusaid ilmasid hoidnud juuli oli erakordne ka tagastuse mõttes – see suurenes lausa 28,5% võrra ja tõi meile 39 miljoni pakendiga kõigi aegade tagastusrekordi. Augustis jätkus kasv rahulikumalt – tagastus kasvas 6,7%. Nagu igal aastal, nii võib ka tänavu arvata, et päris kõik suvel ostetud pandipakendid veel tagastatud ei ole,“ ütles Eesti Pandipakendi juht Kaupo Karba.

Eesti Pandipakendi juunis lansseeritud Panditopsi teenuse pandinõusid kasutati üle Eesti toimunud üritustel esimese kahe ja poole kuuga 205 000 korda.

Head Uudised GoodNews