1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Teenistuskoerte ümarlaual räägiti koertepensionist
Teenistuskoerte ümarlaual räägiti koertepensionist

Teenistuskoerte ümarlaual räägiti koertepensionist

Sisekaitseakadeemias toimunud kevadisel teenistuskoerte ümarlauakohtumisel käsitleti olulisemate teemadena teenistuskoerte pensionile jäämise põhimõtteid, koerajuhtidekutse väljatöötamise vajalikkust, 2019. aastal toimuvate võistluste korraldust ja mitmeid teisi olulisi teemasid.

„Ühine seisukoht oli, et pensionile jäämine tuleb siduda teenistuskoera vanuse ja tervisliku seisukorraga, tehes vajadusel veterinaarse läbivaatuse, töömotivatsiooniga, atesteerimistulemustega ja uue teenistuskoerakutsika võtmisega. Samuti pooldati pensionile mineva teenistuskoera toidu ja ravimite kompenseerimist vastavalt ametkonna võimalustele,“ selgitas akadeemia teenistuskoerte koolituskeskuse juht Jüri Pajusoo.

Teenistuskoera ründamist ja selle õiguslikke aspekte selgitas Jaana Aduson vanglateenistusest. Teenistuskoera rünne on võrdsustatud ametniku ründamisega paljudes riikides. Eestis vastav kohtupraktika ja õigusselgus seni puudub, kuna selliseid juhtumeid on olnud väga vähe.

Kohtumisel pandi paika ka 2019. ja 2020. aastal korraldavate võistluste ajad ja läbiviijad:

*2.-5. juunini 2019 toimub narkokoerte kutsemeisterlikkuse võistlus, mida korraldavad politsei- ja piirivalveamet ning sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskus.
*Rahvusvahelist koertepäeva 26. augustil tähistatakse koostöös siseministeeriumiga.
*17. septembril 2019 toimub teenistuskoerte kuulekusvõistlus, mida korraldab päästeameti demineerimiskeskus.
*2019. aasta ametkondade parimate koerajuhtide ja teenistuskoerte tunnustamisüritus jäi justiitsministeeriumi vanglate osakonna kanda.
*2020. aastal toimuva narkokoertevõistluse kuupäevad jäid veel lahtiseks, korraldajaks on maksu- ja tolliamet.
*2020. aastal toimuvad ka patrullkoerte kutsemeisterlikkuse võistlused, mille korraldajateks on politsei- ja piirivalveamet ning sisekaitseakadeemia teenistuskoerte koolituskeskus.
*Ühiselt panustatakse koerajuhtide suvepäevade ja ühiste koolituste korraldamisse.

Head Uudised GoodNews