1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TOP 10 I Keda haridussektoris enim otsitakse ja kui keeruline on töötaja leidmine?
TOP 10 I Keda haridussektoris enim otsitakse ja kui keeruline on töötaja leidmine?

TOP 10 I Keda haridussektoris enim otsitakse ja kui keeruline on töötaja leidmine?

Kuigi enamikes valdkondades vähenes eriolukorrast tulenevalt nõudlus töökäte järele, siis haridus- ja teadussektor liikus vastuvoolu. Nõudlus haridusvaldkonna töötajate järele kasvas viimastel kuudel võrreldes 2019. aastaga 27%, näitab tööportaali CVKeskus.ee värske statistika.

Haridus- ja teadussektori tööpakkumiste arv on märtsi- ja aprillikuus, võrreldes 2019. aasta sama perioodiga, kasvanud tervelt 27%. Kõige suurem puudus on koolides eesti keele ja kirjanduse õpetajatest. Lisaks on kasvanud nõudlus ka klassi-, matemaatika- ja inglise keele õpetajate järele. Paljud haridusasutused on otsimas ka logopeede ja psühholooge.

„Näeme et kõige keerulisem on leida logopeede, geograafia ja loodusainete ning eesti keele ja kirjanduse õpetajaid. Antud ametikohtadele laekub kandideerijaid valdkonna keskmisest vähem ja nõudlus on suurem kui olemasolevat vaba tööjõudu,“ kommenteerib haridussektori värbamistrende CVKeskus.ee turundusjuht Henry Auväärt.

Henry Auväärt lisab, et suurem kandideerimishuvi on inglise keele õpetajate ja lasteaiaõpetajate tööpakkumistele, kus ühele ametikohale laekub keskmiselt 10 kandideerimisavaldust. „Ka vene keele õpetajate tööpakkumistele tuleb keskmisest rohkem CV-sid.“

Hetkel leidub CVKeskus.ee tööportaalis 194 haridus- ja teadusvaldkonna tööpakkumist. Umbes pooled vabad haridussektori ametikohad (53%) asuvad Harjumaal või Tallinnas, iga kümnes Tartumaal, 7% Pärnumaal ja saartel ning 7% Ida- või Lääne Virumaal.

LISAMATERJALID

TABEL: TOP 10! Keda haridussektoris enim otsitakse ja kui keeruline on töötaja leidmine?

Amet Kui keeruline on personaliotsing?

0,5 = keeruline otsing
1,0 = sektori keskmine
1,5 = keskmisest kergem otsing

1. Eesti keele ja kirjanduse õpetaja 0,5
2. Klassiõpetaja 1,1
3. Matemaatikaõpetaja 0,9
4. Inglise keele õpetaja 2,2
5. Logopeed 0,1
6. Psühholoog 0,6
7. Geograafia ja loodusainete õpetaja 0,2
8. Lasteaiaõpetaja 2,1
8. Vene keele õpetaja 1,5
10. Muusikaõpetaja 0,7
Head Uudised GoodNews