1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Ülemiste Citys avati seiklusi pakkuv Rakett 69 Teadusstuudiod
Ülemiste Citys avati seiklusi pakkuv Rakett 69 Teadusstuudiod

Ülemiste Citys avati seiklusi pakkuv Rakett 69 Teadusstuudiod

Täna avati Ülemiste Citys ainulaadse kontseptsiooniga Rakett 69 Teadusstuudiod, kuhu oodatakse igas vanuses huvilisi teadusvõistlusi pidama.

Keskuse juhi Kristi Märtini sõnul saavad tulla huvilised alates 7. eluaastast ja ülemist vanusepiiri ei olegi. “Kui seni on Rakett 69 saadet olnud võimalik vaadata vaid televiisorist, siis nüüd saavad kõik soovijad põneva teadusvõistluse ise läbi teha,” selgitab Märtin. Igale vanuseastmele on teadustoimetus koostanud sobiva programmi, kus pannakse proovile teadmised ja meeskonnatöö.

“Meie hariduse kvaliteet määrab, millise kvaliteediga on meie tulevik. Seepärast on loodusest ja tehnikast arusaamine igal juhul kasulik ja tegelikult lausa vajalik,” lisab Aigar Vaigu, stuudiote üks ideeautoreid ja saate juht.

Oodatud on 15-30 inimesest koosnevad grupid, näiteks klassid, ettevõtete meeskonnad, sünnipäevalised või muud seltskonnad. Gruppidele toimuvad 2-2,5-tunnised sessioonid. Tulenevalt kehtivast olukorrast on hetkel keskusesse oodatud 1.-4. klasside grupid, aga alates 7. maist saavad mõõtu tulla võtma ka perekonnad.

Teadusstuudiote asutajad on Taavi Kotka (HK Unicorn Squad) ja Aigar Vaigu (KVARK). Teadusstuudiote partneriteks on Tartu Ülikooli Teaduskool, Tallinna Tehnikaülikool, Tallinna Ülikool, Superangel ja Eesti Teadusagentuur.

Head Uudised GoodNews