1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Vaata, kes on Eesti parimad reisivideote tegijad
Vaata, kes on Eesti parimad reisivideote tegijad

Vaata, kes on Eesti parimad reisivideote tegijad

Estraveli 30. aasta juubelile pühendatud reisivideote konkurss näitas Eesti videoloojate meisterlikku taset. Konkursile saadetud 91 võistlustöö hulgast valis žürii võitjaks Priidu Nulli Indoneesias Mentawai saartel filmitud reisivideo, publikuhääletusel kogus kõige enam hääli Kert Kalviku Kreeka saare Zakinthose puhkusevideo.

“Seda, et Eesti inimesed armastavad maailma avastada, teadsime Estravelis juba ammu, aga et nad ka niivõrd andekad videomeistrid on, tuli suure üllatusena,” kommenteeris tulemusi žüriiliige Airi Ilisson-Cruz. Õhtulehe esindaja Sten-Erik Unt lisas, et rõõm on näha, et meie hulgas on nii palju laiemale üldsusele tundmatuid videomeistreid, kelle loomingut kannatab võrrelda videomaailma tipptegijatega.

Žürii poolt esikohale valitud video autor Priidu Null võitis oma videosarjaga kõigi žüriiliikmete südamed – viiest žüriiliikmest neli hindas tema Mentawai saarestikus filmitud videot esikoha vääriliseks. Žürii esindajad tõid välja, et kuigi võitjaks valiti üks konkreetne video, siis Priidu Null esitas konkursile mitu tööd ja kogu sari oli ühtlane, korralikult tehtud, vaheldusrikas ja läbimõeldud, samas kindla formaadiga ja on näha, et inimene on hingega asja juures.

Publikuhääletusel kogus kõige enam punkte kuulmispuudega videomeister Kert Kalvik, kes tõestas, et tänapäeva tehnika abil ja oma andeid rakendades on võimalik igaühel oma reisidest mälestuseks tõeliselt vahvaid videoid luua. “Teisele kohale tuli rahvahääletusel aga hoopis siseturismi video, seega puhkamiseks ja hea videomaterjali saamiseks ei pea tingimata kaugele sõitma,” sõnas Ilisson-Cruz.

Eesti parimad reisivideod žürii hinnete alusel:
1. koht – Priidu Null
2. koht – Georg Tulver
3. koht – Rene Küüsvek

Rahvahääletuse võitjad:
1. koht – Kert Kalvik
2. koht – Roland Teeäär
3. koht – Mia Lotta Luise Marquardt

Võidutööde ja kõigi osalenud reisivideotega saab tutvuda SIIN!

Peaauhinna ehk žürii poolt esikohale valitud võitja saab valida 114 Turkish Airlinesi sihtkoha hulgast ja minna koos sõbraga reisile uut videoinspiratsiooni koguma. Teise koha võitja saab auhinnaks Playluggage kohvri. Rahvahääletusel esikohale tulnud video autor saab auhinnaks Photopointi poolt välja pandud DJI drooni Mavic Air. Lohutusauhinnad antakse välja ka žürii hinnangul kolmandaks ja rahvahääletusel teiseks ning kolmandaks tulnud videote autoritele.

Žüriisse kuulusid professionaalsed videomeistrid Juhani Särglep ja Roman “Vanaisa” Neimann, Airi Ilisson-Cruz Estravelist, Jürgen Veerme Photopointist ja Sten-Erik Unt Õhtulehest.

Head Uudised GoodNews