1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Vaimupuudega inimestele korraldatakse täna fotokoolitus
Vaimupuudega inimestele korraldatakse täna fotokoolitus

Vaimupuudega inimestele korraldatakse täna fotokoolitus

fotograafiaTäna toimub Rapla Kultuurikeskuses fotokoolitus vaimupuudega inimestele. Taoline üritus on Eestis esmakordne.

Idee autor on ajakirja Vaimupuu peatoimetaja Janek Muru. „Juba neli aastat on ajakiri Vaimupuu korraldanud fotokonkursse vaimupuudega inimestele. Igal aastal on laekunud fotosid tuhande ringis, mis näitab, et vaimupuudega inimeste huvi fotograafia vastu on suur,“ ütles Janek Muru. Üks koolituse ellukutsumise põhjus ongi tõsta konkursile laekuvate fotode kvaliteeti. „Fotokonkursi üks eesmärke on tuua vaimupuudega inimene kodust välja, anda talle võimalus vaadata maailma läbi objektiivi. Kui lisada siia teadmised, on tulemuseks nii head fotod kui ka hea tuju,“ lisas Muru.

Fotokoolitus on oma olemuselt sissejuhatus fotograafiasse, kus lihtsas keeles tutvustatakse töövahendeid ning jagatakse lihtsamaid nippe, mida hea foto saamiseks pildistamisel silmas pidada. Oluline osa koolitusest on praktiline töö nii toas kui õues ning hilisem tulemuste analüüs.

Koolitus on jagatud kolmele päevale: 8. juulil kohtutakse Rapla Kultuurikeskuses, 18. juulil  Viljandimaa Singel päevakeskuses ning 25. juulil ollakse taas Rapla Kultuurikeskuses. Tarkust jagatakse 29-le Rapla- ja Viljandimaa kliendile.

Fotokoolituse korraldavad MTÜ Vaimupuu ja Sabat Film OÜ, kelle koostöö vaimupuudega inimeste elu kajastamisel ja edendamisel on kestnud juba kaks aastat.

Head Uudised GoodNews