1. Avaleht
  2. Tunnustus
  3. Valga valla aasta emaks valiti Sirje Sinisalu
Valga valla aasta emaks valiti Sirje Sinisalu

Valga valla aasta emaks valiti Sirje Sinisalu

12. mail toimus Valga keskväljakul pidulik kontsert “Rõõmuks emale” ja kuulutati välja aasta ema, kelleks sai kaheksa lapse ema Sirje Sinisalu.

Sirje Sinisalu kandidatuuri esitasid tema lapsed, kes hindavad ema juures seda, kuidas neid on kasvatatud töökateks, hoolivateks, tegusateks ja pereväärtusi hoidvateks emadeks ja isadeks. Sirje lapsed kirjutasid oma kirjas veel, et nende peres on traditsiooniks pidada koos kõiki tähtpäevi ja ka üldiselt hoitakse väga kokku. Aasta ema tiitli pälvinud Sirje on lisaks olnud n-ö asendusemaks paljudele teistele lastele oma töö kaudu. Nimelt on ta töötanud juba 40 aastat Valga lastekodus Kurepesa.

Peeti meeles ka teisi nominente. Ülle Säinas on naiskodukaitse liige, nelja lapse ema ja ka vanaema. Annemarie Gerassimovi kirjeldati kui lahket kolme lapse ema ja aktiivset hoolekogu liiget nii koolis kui ka lasteaias. Kolme lapse ema ja kahe lapselapse vanaema Piia Ardel on ettevõtja ja olnud Tõlliste Avatud Noortekeskuse loomise eestvedaja. Raamatupidajat, kolme tütre ema ja viie lapselapse vanaema Liia Kalvet kirjeldati kui Taheva sanatooriumi head haldjat. Jaanika Põder on kolme lapse ema ja 30 aastat Valga haigla sünnitusosakonnas töötanud ämmaemand. Ene Arikainen on üles kasvatanud kolm last. Teda kirjeldatakse kui töökat, sõbralikku ja tasakaalukat naist, kes hindab kõrgelt pereväärtusi ja lastehoidmist, olgu need siis omad või võõrad lapsed.

Emade auks laulsid ja tantsisid Valga uuel keskväljakul ka Valga ja Valka laulu- ja tantsulapsed. Kirsi asetas lauldes tordile Merlyn Uusküla.

Head Uudised GoodNews