1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. VEEBINÕUSTAMINE I Asenduskodude noored saavad veebinõustamist
VEEBINÕUSTAMINE I Asenduskodude noored saavad veebinõustamist

VEEBINÕUSTAMINE I Asenduskodude noored saavad veebinõustamist

Seoses eriolukorra kehtestamisega ja vajadusega toetada asenduskodudes kasvavaid noori kriisi- ja eriolukorras toimetulekul alustas Eesti Asenduskodu Töötajate Liidu meeskond otseülekandeid – noorte veebinõustamisi Facebooki keskkonnas, mis tänaseks on kestnud 3 nädalat.

Noortega kontaktide hoidmiseks ja info jagamiseks (koolitused, teadlikkuse tõstmine jms), lõi Eesti Asenduskodu Töötajate Liit 2013 aastal Facebookis grupi, kuhu on tänaseks koondunud 150 noort asenduskodust, eestkoste- ja hooldusperest, samuti on selles grupis tänaseks juba asenduskodust elluastunud noori.

Noored on mures ja ärevad ning neil on palju küsimusi, peamised neist:

  • Millal see kriis juba läbi saab?
  • Kui kaua peab kodus olema?
  • Mida teha kui karantiinist on ”kopp juba ees”?
  • Kui töökoht lõpetab lepingu, kuidas maksta üüri?
  • Kas oleks mõistlik lasta ennast koondada?

Liidu juhatuse esimehe Meelis Kuke sõnul on sellised veebinõustamised hetkel parim viis hoida noortega senisest veel enam kontakti ja olla toeks neile, kes päris hästi ei mõista tekkinud olukorda ja sellega kaasnevat, samas aitavad veebinõustamised maha võtta pingeid ning üheskoos on lihtsam säilitada positiivne hoiak ja selge meel. Nendest otseülekannetest tulevad välja ka personaalnõustamise vajadused.

Liidu vabatahtlikud on Liidu meeskond Meelis Kukk, Marina Sepp, Anne Pihelgas, Merlin Kaljuvee, Eve Reinväli ning superviisor Marika Aus.

Eesti Asenduskodu Töötajate Liit on asenduskodu töötajate poolt moodustatud üle-eestiline mittetulundusühing, mis tegutseb avalikes huvides ja juhindub oma tegevuses Eesti Vabariigi õigusaktidest. Liidu eesmärgiks on kaasa aidata asenduskodude laste ja noorte integreerumisele ühiskonda, neile võrdsete võimaluste tagamine, et nad võiksid saada osa täisväärtusikust elust.

Head Uudised GoodNews