1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Veini- ja siidrikonkurss otsib Eesti parimaid hobitegijaid
Veini- ja siidrikonkurss otsib Eesti parimaid hobitegijaid

Veini- ja siidrikonkurss otsib Eesti parimaid hobitegijaid

Üheksandat korda toimuv käsitööveini- ja siidrikonkurss ootab võistlema hobitegijaid, et selgitada välja Eesti parimad pruulijad.

Konkursi eestvedaja Tiina Kuuleri sõnul oodatakse mõõtu võtma nii eelmise kui ka varasemate aastakäikude veine  ja siidreid. Tema sõnul pole eduka võistlusjoogi valmistamiseks vaja midagi eksootilist, sest senised võiduveinid pärinevad meie oma Eesti puuviljadest ja marjadest.

“Kodus tegutsevate Eesti veinimeistrite seas on toorainena kindlaks lemmikuks muidugi õun, millele järgnevad pingereas kõiki värvi sõstrad ja tikrid ning mõnevõrra üllatuslikult ka rabarber. Alles siis tulevad ebatavalisemad toorained. Seega võiduvõimalusi on palju ja kõigil,” selgitas Kuuler.

Ta lisas, et kolmel korral ongi võistluse võitnud just õunaga tehtud joogid, kahel aastal kirss, kahel korral aroonia-sõstar ja ühel aastal roheline sõstar.

“Veinikonkursil osalemiseks on kõige olulisem tahe ja püüdlus. Ka konkursi eesmärk on parandada Eesti veinikultuuri ja tuletada meelde, et välismaistele viinamarjaveinidele ja siidritele on olemas väärikas alternatiiv,” märkis Kuuler.

Läbi aastate on konkursile laekunud kõige rohkem jooke Harju-, Tartu-, Pärnu- ja Saaremaalt.

Tänavusel konkursil saavad osaleda vaid hobitegijad, kes pole ametlikud tootjad ja on saatnud võistlustööd konkursile enne 21. aprilli.

Võistlustulle saadetud jookide hulgast selgitatakse välja parimad 29. juunil Eesti Väikepruulijate Liidu festivalil.

Konkurssi korraldav Eesti Väikepruulijate Liit on loodud 2013. aastal. Liitu kuulub täna enamik Eestis tegutsevatest väikestest õlle-, siidri- ja veinitootjatest, kelle toodangumaht ei ületa 5 miljonit liitrit aastas.

Head Uudised GoodNews