1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Viljandi tellib Karlssoni lasteaia projekteerimise Corsonilt
Viljandi tellib Karlssoni lasteaia projekteerimise Corsonilt

Viljandi tellib Karlssoni lasteaia projekteerimise Corsonilt

Viljandi linnavalitsus otsustas korraldada väljakuulutamiseta läbirääkimistega riigihanke Karlssoni lasteaia projekteerimistööde ja autorijärelevalve korraldamiseks ning teha osaühingule Corson ettepaneku pakkumuse esitamiseks.

Karlssoni lasteaia uue hoone arhitektuurse lahenduse leidmiseks korraldas linnavalitsus eelmise aasta sügisel ideekonkursi. Sobivaima visiooni pakkus Corson, kes on nüüdseks linnavalitsusele üle andnud ka lasteaia eelprojekti. Tervikliku arhitektuurse lahenduse loomise tagamiseks otsustas linnavalitsus tellida põhiprojekti samuti Corsonilt.

„Mul on hea meel, et oleme sammu võrra lähemal Karlssoni lasteaia uue hoone rajamisele ja sellele, et luua meie linnas elavatele peredele võimalus viia oma lapsed kaasaegsesse lasteaeda,” ütles linnapea Madis Timpson. „Selleks oleme koostanud ühe viimaste aastate paremini läbimõeldud projekti lähteülesande, mille põhjal valmib aprilliks lasteaiahoone projekt ja seejärel saab hakata ehitust planeerima.”

Varasemalt eelprojektistaadiumis projekteeris Corson ehitusprojektimahus kaasaegse ja energiasäästliku kahekorruselise lasteaiahoone, mis mahutab kuus rühmakomplekti. Detailplaneeringu järgi on lasteaia püstitamiseks tervikkrunt Kesk-Kaare tänav 19 ja Kesk-Kaare tänav 17a maa-alal. Uus planeeritav hoone valmib enne olemasoleva lasteaiahoone lammutamist ja on planeeritud nii, et vajaduse korral on võimalik teha uuele hoonele juurdeehitis kuni kuue lasteaiarühma jaoks.

Head Uudised GoodNews