1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. Vabaerakonna esimees Andres Herkel: soovime enam arendada oma välissuhtlust
Vabaerakonna esimees Andres Herkel: soovime enam arendada oma välissuhtlust

Vabaerakonna esimees Andres Herkel: soovime enam arendada oma välissuhtlust

Andres Herkel2Vabaerakonna esinduskogu otsustas eile, et alustatakse protsessi Euroopa Rahvaparteiga (EPP) liitumiseks. Otsuses seisab, et Vabaerakond on määratlenud ennast paremtsentristlikku jõuna ning Euroopa Rahvapartei on paremtsentristliku kogukonna esindus Euroopa tasandil.

Vabaerakonna esimehe Andres Herkeli sõnul on see otsus selge signaal erakonna positsioneerimisest vastutustundliku, vabadust kaitsva ja Eestit avatud rahvusriigina nägeva erakonnana. „Vabaerakond soovib enam arendada oma välissuhtlust ajal, mil selline suhtlus on pingestuvas julgeolekuolukorras Eesti jaoks eriti oluline,“ ütles ta.

„Seistes poliitilise mõtte hangumise ja erakondlike toiduahelate vastu, mõistame, et edasiviiv poliitika põhineb koostööl ja mõttekaaslaste leidmisel. Samas meil on oma nägu ja see jääb,“ lausus Herkel.
Andres Herkeli sõnul on Vabaerakond veendunud, et kõik Euroopa Liidu liikmesriigid peavad olema võrdväärsete partneritena kaasatud liidu otsustustasanditesse. „Soovime Eesti inimeste esindajatena kaasa rääkida üle-Euroopalistes küsimustes, millel on suur tähtsus Eestile. Terrorioht, migratsioonikriis, sõda Ukrainas ja paljude kodanike pettumine Euroopa Liidus teeb meile tõsist muret,“ ütles Vabaerakonna esimees.

„Rahvapartei peab kindlasti jõuliselt kaasa rääkima Euroopa uuendamisel. Meie kapital selles protsessis on vaba kodanikuinitsiatiiv ja usk kogukondade valmisolekusse probleeme ise lahendada,“ lõpetas Herkel.

Head Uudised GoodNews