1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eestisse jõuab näitus aerofotograafia ajaloost
Eestisse jõuab näitus aerofotograafia ajaloost

Eestisse jõuab näitus aerofotograafia ajaloost

Tallinnas Noblessneri valukojas näeb 4. juulist 28. augustini Prantsusmaalt pärit näitust „Ülelennud“, mis tutvustab aerofotograafia ajalugu.

Näituse toob Eesti publiku ette arhitekt Andrus Kõresaar, keda on alati paelunud nii fotograafia kui ka lendamine. „Terviklikku käsitlust aerofotograafia arengust on põnev uudistada nii selle ala huvilisel kui ka esmatutvujail, sest aerofotograafia eesmärk ja kasutatavad tehnikad on läbi aegade olnud väga erinevad ja kohati ka eriskummalised. Näiteks kasutati algusaegadel fotode tegemiseks droonide asemel tuvisid,“ sõnas Kõresaar.

Näitus koosneb kolmest osast, pakkudes esmalt pilguheitu aerofotograafia sünnile 160 aastat tagasi Pariisis. Sellest ajajärgust on pärit ka üks vanimaid säilinud aerofotosid, mille autor on esimese aerofoto teinud Prantsuse fotograaf Nadar. Teine osa keskendub aerofotograafia tehnilisele arengule ja tehnika kasutamise eesmärkidele. Kolmas osa toob vaatajateni kuue kaasaegse kunstniku tööd, mis illustreerivad dokumenteerimisest sündinud loomingut.

Originaalnäitusele on lisatud Eesti aerofotograafia pärlid.

Head Uudised GoodNews