1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Innove: Eesti võib saada EL-ilt veel 210 miljonit eurot projektide jaoks
Innove: Eesti võib saada EL-ilt veel 210 miljonit eurot projektide jaoks

Innove: Eesti võib saada EL-ilt veel 210 miljonit eurot projektide jaoks

Alates eelmisest kevadest on olnud juttu sellest, et 2018. aasta on struktuurivahendite valdkonnas väga tähtis, sest selle aasta tulemuste põhjal tehakse perioodi 2014-2020 osas vahekokkuvõtteid, kirjutab Innove toetuste agentuuri juht Tiina Sams.

Tulemuste põhjal selgub, kas Eesti saab täiendavaid vahendeid 210 miljoni euro ulatuses.  Kokku on käesoleval perioodil  kasutada 3,5 miljardit eurot.

Selleks, et lisaraha saada, pidid olema selle aasta 31. jaanuariks saavutatud Euroopa Komisjoniga eelnevalt kokku lepitud mõõdikute tasemed. Tänaseks on selge, et see eesmärk saavutati.

Kui 2016. aasta lõpuks oli Innovel välja makstud 45 miljonit eurot, siis 2017. aasta lõpuks 110 miljonit ja 2019. aasta  jaanuari lõpuks juba 262 miljonit eurot.

Hetkel pole veel väga täpselt teada, kuhu Eesti plaanib täiendavad 210 miljonit eurot suunata. Riik on avaldanud soovi toetada koolivõrgu arendamist, Tallinn-Tartu maantee väljaehitamist, kortermajade energiatõhususe parandamist ja radioaktiivsete jäätmete lõppladustuspaiga rajamise uuringute rahastamist.

  1. märtsiks esitavad ministeeriumid soovid rahandusministeeriumile ja siis tehakse lõplikud otsused.
Head Uudised GoodNews