1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Kaubanduse tipptegijad ootavad noori koolivaheajal töövarjuks
Kaubanduse tipptegijad ootavad noori koolivaheajal töövarjuks

Kaubanduse tipptegijad ootavad noori koolivaheajal töövarjuks

Peagi algaval koolivaheajal annavad kaubandussektori tipptegijad gümnaasiumiealistele noortele võimaluse veeta mõned tunnid või terve päeva töövarjuna ning näha, mis toimub kaubanduse telgitagustes. Kõigi töövarjuks kandideerijate vahel loositakse välja auhindu – kaupluste kinkekaarte ja meeneid.

Töövarjunädala korraldaja, Eesti Kaupmeeste Liidu juhi Nele Peili sõnul on selline projekt esmakordne ja juba on ka palju huvilisi.

„Meil on pakkuda lai valik varjutavaid – alates direktorist, IT-juhist ja personalijuhist kuni logistikatöötajate ja kassapidajateni ning kõik, mis sinna vahele jääb. Moehuvilistele on kindlasti põnev näha, kuidas tekivad rõivapoodide väljapanekud, kokanduse fännid aga saavad kaasa lüüa pagariletis. Huvitavaid ameteid on igale maitsele,“ lubab Peil.

Töövarjuks kandideerimiseks tuleb Kaupmeeste liidu kodulehel välja valida inimene, keda soovitakse varjutada ning täita ankeet. Kui tahtjaid on rohkem, tehakse valik selle järgi, kes oma soovi paremini põhjendab.

“Soovitan väga seda ainulaadset võimalust kasutada. Kaubandus on sektor, mis pakub väga erinevaid töökohti, noorte töötajate seas hinnatud paindlikkust ja kiiret karjäärivõimalust,” ütles Peil. “Võib-olla leiad siit idee, mida edaspidi õppima minna. Või töökoha suveajaks. Mis aga peamine – see annab kontakte ja kogemuse, mis on kindlasti edaspidi abiks nii praktika- kui ka töökoha leidmisel.”

Töövarjuks saab kandideerida kuni 16. aprillini.

Head Uudised GoodNews