1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. HOIAME KESKKONDA I Kohvifestival innustab ökoloogilist jalajälge vähendama
HOIAME KESKKONDA I Kohvifestival innustab ökoloogilist jalajälge vähendama

HOIAME KESKKONDA I Kohvifestival innustab ökoloogilist jalajälge vähendama

Kohvipaks on orgaaniline jääde, mis ei peaks sattuma prügikasti, sest seda saab kasutada edukalt näiteks mulla rikastamiseks ja selle struktuuri parandamiseks. Sestap kingib Tallinn Coffee Festival kahe festivali päeva jooksul järele jäänud kohvipaksu Tallinna Botaanikaaiale.

Foto: Tallinna Botaanikaaed

Kohvifestivali korraldajate sõnul mõtlevad nad festivali organiseerides pidevalt, kuidas teha üritust nii, et vähendada prügi kogust või seda teadlikumalt kasutada.

„Plaanime sel aastal festivalil tekkinud kohvipurule parema rakenduse leida. Seda koostöös Tallinna Botaanikaaiaga, kes saab seda kasutada oma uhketel taimeväljadel ja meil on hea meel, et kasutatud kohvi ei satu lihtsalt olmeprügisse,“ teatab festivali peakorraldaja Kennet Sarv.

Kohvipaks on väärtuslik jääde, mida saab edukalt kasutada selle happelisuse tõttu näiteks rododendronite, asaleade ja rooside ümber.

Foto: Tallinna Botaanikaaed

„Kohvipaks ummistab kanalisatsiooni ning kanalisatsiooni kallatud toidujäätmed on suur reostusprobleem. Vastutustundlik tarbija saab seda orgaanilist jäädet edukalt kasutada aias taimede ümber või koguda kokku koos teiste orgaaniliste jäätmetega. Botaanikaaias me kasutame kohvipaksu nutikalt ära. Juba nõukaajal kasutas mu naabrinaine kohvipaksu kasvuhoones kahjurite tõrjeks ja riputas seda porgandipeenrasse,“ soovitab Tallinna Botaanikaia aednik Tiina Marjapuu.

Rohkem infot kohvi omaduste kohta saab kuuendat korda toimuvalt Tallinn Coffee Festivalilt, mis leiab aset 2. ja 3. septembril Tallinna Kultuurikatlas. Üritusel saab tutvuda paljude erinevate ja eriliste kohvisortidega, kohvivalmistusviiside ning -seadmetega. Lisaks kohvile on festivalil esindatud ka teised kuumad joogid nagu tee ja kakao ning avatud on tänavatoidukohad ja kohvikud.

Head Uudised GoodNews