1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. KOOLITOIT KOJU I Tallinn jätkab koolitoidu pakkumist üldhariduskoolide õpilastele, kes seda vajavad
KOOLITOIT KOJU I Tallinn jätkab koolitoidu pakkumist üldhariduskoolide õpilastele, kes seda vajavad

KOOLITOIT KOJU I Tallinn jätkab koolitoidu pakkumist üldhariduskoolide õpilastele, kes seda vajavad

Tallinn jätkab koolitoidu pakkumist üldhariduskoolide õpilastele, kes seda vajavad. Kui eelmisel nädalal jagati välja 11 550 toidupakki, siis käesoleval nädalal on paki soovist teada andnud juba 18 850 õpilast.

„Kui esimestel nädalatel, mil koolilõunat soovis kuni 2800 õpilast, anti soe koolilõuna karbiga kaasa, siis nüüd saavad lapsed kord nädalas toidupaki. See võimaldab hoida otsekontaktid minimaalsed ja kaitsta kõigi osapoolte tervist,“ rääkis abilinnapea Vadim Belobrovtsev. „Kahtlemata on nii suurel hulgal toidupakkide jagamine eriolukorra tingimustes väljakutse kõigile osapooltele, kuid nii koolijuhid kui ka toitlustajad on teinud head tööd. Koolid on toidupakkide jagamise hajutanud pikemale ajale ning leidnud logistilised lahendused, et oleks võimalik täita 2+2 reeglit. Pakkide jagajad on varustatud isikukaitsevahenditega ning loomulikult tuleb täita kõiki hügieeninõudeid nakkuse leviku tõkestamiseks.“

Belobrovtsev tuletas peredele meelde, et vaatamata ettevaatusabinõudele tasub hinnata riske ja rakendada ka omalt poolt kõiki ettevaatusabinõusid. „Samuti soovin kõigile südamele panna, et hoiduksime toidukaupade liigsest varumisest ja väldiksime olukorda, kus alles jäänud toit tuleb hiljem ära visata. Kui aga vajadus on, tasub toidupakki kindlasti küsida,“ sõnas abilinnapea.

Koolitoidu soovist tuleb eelnevalt teavitada oma kooli, sest toidupakke tellitakse eelregistreerimise alusel. Toidupakki võib küsida Tallinna munitsipaalüldhariduskoolis käiv laps olenemata elukohast. Paki kättesaamise juhiseid saavad lapsevanemad ja õpilased oma koolilt. Sel nädalal antakse pakid üle 17. aprillil.

Seekord on toidupakid tavalisest toekamad, sest arvestatud on ka koolivaheajaga. Paki koostamisel on silmas peetud, et kasvav organism saaks mitmekesiseid toitaineid. Menüüs on nii juur- ja puuviljad, liha- ja makaronitooted kui ka piimatooted. Toidud on valitud toitlustajate ja tervisedenduse spetsialistide koostöös.

Head Uudised GoodNews