1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. MERETAKSO I Pirita, Lennusadama ja Vanasadama vahet hakkab sõitma meretakso
MERETAKSO I Pirita, Lennusadama ja Vanasadama vahet hakkab sõitma meretakso

MERETAKSO I Pirita, Lennusadama ja Vanasadama vahet hakkab sõitma meretakso

6. juunil alustab sõitudega liinil Lennusadam–Vanasadam–Pirita ja Pirita–Vanasadam–Lennusadam meretakso.

“Kui eelmisel suvel tõi meretakso soovijad Lennusadamast Piritale ja viis tagasi, siis sellel suvel on meretee pikem ning meretakso peatub ka Vanasadamas, mis annab inimestele rohkem mugavaid võimalusi liikuda meritsi,” sõnas Pirita linnaosa vanem Tõnis Liinat.

“Vanasadamasse sõit on meie jaoks uus asi, aga loodame et kõik sujub ja saame kenasti hakkama,” lisas aluse Gundel kipper Marko Amboja.

Sõidud toimuvad laupäeviti ja pühapäeviti esialgu kaks korda päevas mõlemas suunas, millele lisanduvad lahetuurid. “Nõudluse suurenedes suurendame sõitude arvu juulis,” lubas Amboja. Nädalavahetuse reisid on esialgu plaanitud augustikuu lõpuni.

“Ilusate ilmade puhul saavad lapsed ka rooli katsuda ja lastele jagatakse meretakso kommi ning kõik soovijad võivad laevakella kõlistada. Tormi ja rajuga sõite ei toimu,” märkis Amboja.

“Meretakso on hea viis nautida ajaloolisi mereradasid ning see annab Tallinnale kui merelinnale lisaväärtust. Piritalastele on see väga hea võimalus nädalavahetusel autovabalt kiiresti üle lahesopi kesklinna pääseda ning sealtpoolt saavad linlased ja linnakülalised meritsi Piritale puhkama tulla,” sõnas linnaosavanem ja täpsustas, et Pirital peatub Gundel Pirita jõe suudmes olümpiatribüünide ees.

Meretakso Gundel on 8-meetrine alumiiniumlaev, mis võtab peale 12 reisijat.

Meretakso sõidugraafik laupäeviti ja pühapäeviti:

Lennusadam-Vanasadam-Pirita kell 13 ja 15

Pirita-Vanasadam-Lennusadam kell 14 ja 16

Alates 7. juunist toimub laupäeviti ja pühapäeviti Tallinna lahe tuur algusega kell 12. Meretakso väljub tuurile Lennusadamast.

Ühesuuna pilet maksab 5 eurot ja lahetuur 10 eurot (alla aastased lapsed reisivad tasuta).

Head Uudised GoodNews