1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. OLE TEADLIK I Jaanus Riibe: avaliku linnakeskkonna läbimõeldud planeerimisega saame parandada turvalisust
OLE TEADLIK I Jaanus Riibe: avaliku linnakeskkonna läbimõeldud planeerimisega saame parandada turvalisust

OLE TEADLIK I Jaanus Riibe: avaliku linnakeskkonna läbimõeldud planeerimisega saame parandada turvalisust

Reedel kohtus Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe Politsei- ja Piirivalveameti Põhja prefekt Kristian Jaaniga. Kohtumisel osales veel Lääne-Harju politseijaoskonna juht Veiko Randlaine. Kohtumise sisuks oli saada ülevaade ja arutleda Kristiine turvalisuse üle, kuidas on sujunud kahe asutuse vaheline koostöö ja mida annaks koostöö tõhustamiseks ette võtta. Kuna senine koostöö on toiminud, siis suuri muudatusi plaanis teha ei ole. Pigem on plaanis tegeleda murekohtadega süvitsi ja siin püüab linnaosa olla politseile toeks.

Kohtumisel tõdeti, et kuritegevus üldises plaanis on linnaosas langustrendis, kuid Kristiines teeb muret suur jalakäijate osalusega liiklusõnnetuste arv. „See on kindlasti üks koostööpunktidest, mida teha, et neid õnnetusi ära hoida,” ütles Kristiine linnaosa vanem Jaanus Riibe

„Linnaosavalitsuse struktuuriüksustest teeb politseiga igapäevast koostööd sotsiaalhoolekande osakond, kes tegelevad nii lastekaitse kui ka lähisuhte juhtumitega, teistest abivajajatest rääkimata. Politseiga koostöös oleme viimastel aastatel teinud jõudsaid samme Kristiine linnaosa turvalisuse tõstmisel“, rääkis Riibe. „Ühise valvekaamerate projekti raames on nüüd kaamerapildiga kaetud Kristiine keskuse esine, Kristiine ristmik ja Löwenruh´ park. Kaamerapilt läheb otse politsei juhtimiskeskusesse ning nende abil saab kiiremini reageerida, neil on ka distsiplineeriv ja ennetav mõju. Oleme koostöös piirkonna politseinikega kaardistanud ära meie linnaosa probleemsemad kohad ja võtnud kasutusele turvalisust tõstvaid meetmeid, piiranud võsa, parandanud valgustust, lisanud liiklusmärke ja vajadusel muutnud pinkide ning linnamööbli asetust. Avaliku linnakeskkonna muudatuste ja läbimõeldud planeerimisega annab palju teha ära turvalisuse parandamiseks linnas.“

„Kristiine panustab ka vabatahtlike tunnustamisele, eelkõige täname abipolitseinike, kes panustavad turvalisusesse oma vaba aja arvelt,” lisas Riibe.

Kolme juhi kohtumisest jäi kõlama ühine seisukoht, et planeeritavatel alkoholimüügipiirangutel ja meelelahutuskohtade lahtiolekuaegade piiramisel on positiivne mõju õiguskorrale.

Head Uudised GoodNews