1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Otsitakse linnusõpru, peaauhinnaks 1000 eurot!
Otsitakse linnusõpru, peaauhinnaks 1000 eurot!

Otsitakse linnusõpru, peaauhinnaks 1000 eurot!

Kolmandat aastat järjest korraldab Balsnack konkursi leidmaks Eesti suurimaid linnusõpru. Osaleda võivad koolide, klubide, noortekeskuste, huviringide õpilased. Registreerimisankeedi saab täita www.linnutoit.ee  koduleheküljel, ajavahemikul 17.09-30.09.2018. Peaauhinnaks on 1000 eurot.

Linnusõbrad 2018 võitja Valga Põhikool 4D klass

Konkursist osa võtmiseks tuleb täita gruppidel registreerimisankeet linnutoit koduleheküljel (www.linnutoit.ee) enne 30. septembrit. Kõikidele registreerujatele saadab AS Balsnack International Holding omalt poolt kastitäie linnutoitu. Kõige linnusõbralikum meeskond selgitatakse välja aprilli kuus, kes saab auhinnaks 1000 eurot ja palju krõpsu.

Linnusõpru ootab ees kolm  lahendamist vajavat ülesannet, mille kaudu selgitatakse välja finaali pääsejad. Konkursi vahevõitjaid ehk finaliste  hinnatakse ja autasustatakse kahes erinevas kategoorias: žürii lemmikud (kaks meeskonda) ja Facebookis enim hääli kogunud võistlustööd (kaks meeskonda). Finaal toimub aprilli kuus.

Linnusõbrad konkursist  saavad osa võtta grupid kuni põhikooli lõpuni. Konkurss on eelkõige suunatud põhikooliealistele noortele: koolide, klubide, noortekeskuste ja huviringide õpilased, aga osalema on oodatud ka nooremad näiteks lasteaedade lapsed. Grupi suurus ei ole arvuliselt määratud, aga igal meeskonnal peab olema täiskasvanud juhendaja. Kairit Jaanverki sõnul on projekti eesmärk läbi erinevate ülesannete leida Eestimaa suurimad linnusõbrad ning juhtida tähelepanu kodumaal talvituvatele lindudele, nende õigesti toitmisele ja lindude eest hoolitsemisele.

AS Balsnack International Holding on ainuke linnutoidu tootja Eestis ning linnusõprade otsingut korraldatakse kolmandat korda. Eesmärgiks on tõsta noorte teadmisi meil talvituvatest lindudest ning nende õigest toitmisest. Eelmisel aastal oli kokku 92 osalejat ning 12-ne finalisti seast osutus võitjaks Valga põhikooli 4d klass.

Head Uudised GoodNews