1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Parim viis loovuse väljendamiseks on loovjoonistamine!
Parim viis loovuse väljendamiseks on loovjoonistamine!

Parim viis loovuse väljendamiseks on loovjoonistamine!

Sügisel on õuest saadav päikesedoos suvega võrreldes väiksem ja siis on hea aeg lasta sisemise päikese valgusel särada. Parim viis selleks on sukelduda loovuslainesse, sest loovus ja selle väljendamine paneb isikupäras tõeliselt särisema-surisema ja täidab rõõmuga!

Jaana Ojakäär-Kitsingu lemmikviis loovuselainele häälestumiseks ja loovuse väljendamiseks on loovjoonistamine. Just see on põhjus, miks ta kutsub loovjoonistamise põnevust avastama. Seejuures pole oluline, kas hoidsid viimati pliiatsit joonistamiseks käes nädalapäevad tagasi või on sellest möödunud 25 aastat. Kolmel sügislaupäeval tehakse Viimsis loovaid joonistamisharjutusi, mis aitavad mõtte vabaks lasta, loovuse valla päästa ja põnevaid kujutisi luua. Loova joonistamise töötubades katsetatakse erinevate stiilide, harjutuste ja vahenditega. Loovushommikutel saab nautida kohalolekut, loomisrõõmu ja eksperimenteerimist. Iga hommik on omanäoline ja eriline.

Esimene töötuba “Loovuse äratus!”, 21. septembril

„Esimesel kohtumisel vabastame end joonistamist takistavatest piduritest. Sodime ja kritseldame. Teeme loovust arendavaid joonistusharjutusi. Sellest töötoast saad ideid toredateks harjutusteks, kuidas loovust käivitada ja mida ka kolleegide, õpilaste või sõpradega koos teha enne mõttetööd,“ ütleb Jaana.

Teine töötuba “Zen-joonistamine”, 26. oktoobril

„Teisel kohtumisel tegeleme zen-joonistamisega. Uurime lähemalt, mis asi on zen-tangeldamine ja naudime mustrite loomist. Kunsti loomist on võrreldud mediteerimisega: oleme kohal ja hetkes ja mõte puhkab, keha lõõgastub,“ ütleb Jaana.

Kolmas töötuba “Maagiline mandala”, 23. novembril

Kolmandal kohtumisel avastatakse mandalate põnevat maailma, keskendutakse endale ja luuakse isiklik õnnemandala.

Head Uudised GoodNews