1. Avaleht
  2. Haridus
  3. Rändnäitus “Mineraalid-superstaarid!”: algas õpilaste mobiilimängukonkurss!
Rändnäitus “Mineraalid-superstaarid!”: algas õpilaste mobiilimängukonkurss!

Rändnäitus “Mineraalid-superstaarid!”: algas õpilaste mobiilimängukonkurss!

Tallinna Tehnikaülikooli geoloogiainstituut kuulutas välja koolinoorte mobiilimängukonkursi, mille võidutöö saab rahvusvahelise rändnäituse “Mineraalid-superstaarid! Maa alt koju” interaktiivseks osaks.

“Konkursitööks sobivad teemad on universumi ja elementide teke, maateadus, metallid ja mineraalid ning nende kasutamine igapäevaelus. Oluline on meeles pidada, et mängu sisu sobiks eri vanuses külastajale ja vastaks teaduslikele faktidele. Julgustame noori fantaasiat tööle panema, uurima maapõue ja saama osa põnevast võistlusest, mille võidutöö jõuab Prantsusmaa, Belgia, Soome ja Portugali näitusekülastajateni,” ütles instituudi teadur Rutt Hints.

Parimad mängud selgitab välja žürii, mis koosneb mängudearendajatest ja maapõuespetsialistidest. Auhindu jagatakse nii kõige kasutajasõbalikuma kui ka õpetlikuma sisuga mängule. Õpilased saavad esitada mänge konkursile 30. aprillini. Võitjad kuulutatakse välja 9. mail.

Rahvusvaheline rändnäitus „Mineraalid-superstaarid! Maa alt koju!“ on tänasest avatud Tallinna Tehnikaülikoolis. Näitusel saab katsuda ja lähemalt uurida ligi 100 maavara üle kogu maailma. Tallinna Tehnikaülikooli kaasabil valminud näitusel saavad uudistajad vastuseid küsimustele, kuidas universum ja metallid tekkisid ning milline on metallide teekond alates suurest paugust kuni tänapäevani, mil neist on saanud tsivilisatsiooni alus. Gümnaasiumiklassidele on võimalik tellida ka tasuta töötubasid, kus saab põnevaid teadmisi geoloogiast ja mäendusest.

Head Uudised GoodNews