1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallink koostöös Tallinna Vabatahtliku Merepääste ühinguga piloteerib laste merepäästekoolitusi
Tallink koostöös Tallinna Vabatahtliku Merepääste ühinguga piloteerib laste merepäästekoolitusi

Tallink koostöös Tallinna Vabatahtliku Merepääste ühinguga piloteerib laste merepäästekoolitusi

Tallink Grupp ja Tallinna Vabatahtlik Merepääste ühing sõlmisid sel kevadel koostöökokkuleppe, mille kohaselt toetab Läänemere laevandushiiglane järgnevatel aastatel vabatahtliku merepääste ja päästjate tegevusi ja arengut ühe oma kodusadama, Tallinna, piirkonnas. Kokkuleppe kohaselt toetas Tallink kevadel ühingu uue päästekaatri ostu, mis mängib olulist rolli Tallinna piirkonna mereohutuse intsidentidele reageerimisel ning ohuolukordade lahendamisel. Lisaks leppisid organisatsioonid omavahel kokku tegevustes, mida asutakse läbi viima Eesti laste ja noorte mereohutuse teadmiste ja oskuste edendamiseks.

Sel nädalal viisid Tallink ja Tallinn SAR vabatahtlikud päästjad läbi kaks esimest päästeoskuste pilootkoolitust Tallink Spa & Conference hotellis, kus lastele tutvustati erinevaid vetelpäästevahendeid, harjutati nende kasutamist, õpiti erinevaid võtteid nii enese kui teiste päästmiseks veega seotud ohuolukordades ja palju muud.

Foto: Tallink Grupp

Kahel päeval osales koolitustel kokku ligi 30 poissi ja tüdrukut vanuses 8-13 Harjumaa Lasterikaste Perede Liidu liikmete peredest ning Tallinki laeval Isabelle majutuvate Ukraina sõjapõgenike peredest.

Koolitusi viisid läbi Tallinna Vabatahtliku Merepääste ühingu juhatuse liige, vabatahtlik merepäästja, rahvusvahelise purjetamisliidu kohtunike komisjoni juht, pikaaegne purjetaja ja kohtunik Andrus Poksi ja Tallinn SARi vabatahtlikud päästjad Dmitri Artjomov ja Deniss Stepanov.

„Merega seotud ettevõttena, kelle tegevuses on prioriteediks alati olnud eelkõige just ohutus, on meil hea meel, et saame koostöös tublide Eesti vabatahtlike merepäästjatega anda senisest veelgi suurema panuse Eesti laste ja noorte oskuste ja teadmiste arendamisse, mis on mereriigis elementaarsed,“ kommenteeris varasemast veelgi tihedamat koostööd vabatahtlike päästjatega Tallink Grupi kommunikatsiooni ja jätkusuutlikkuse valdkonna juht Katri Link.

„Esimeste koolituste pealt näeme ära, milliste teadmiste ja oskuste osas on kõige suuremad vajakajäämised ning millele edaspidi veelgi rohkem rõhku panna. Tasapisi saame järgmistel aastatel läbiviidavate koolituste arvu suurendada ning plaanime sarnast koostööd ka meie teiste kodusadamate vabatahtlike päästjatega, et üheskoos anda veelgi suurem panus laste ja noorte ohutuse tagamiseks Läänemere ümber,“ lisas Link.

„See on meil juba kaheksas hooaeg kui Tallinna Vabatahtliku Merepääste ühingu tublide liikmetega ohtu või hätta sattunud merel liiklejaid Tallinna lahel ja selle ümbruses aitame. Varustus selleks kulub palju ja see on üsna kallis ning seetõttu on meil eriti heameel, et Tallinkiga koostööks käed lõime. Meie saame paremas varustuses reageerida sündmustele ning Tallink hoolitseb selle eest, et Eesti laste ja ka täiskasvanute mereohutuse teadlikkust tõsta. Ja kindlasti jääb selle koostöö tulemusena nii mõnigi ohuolukord olemata,“ lausus Andrus Poksi.

Head Uudised GoodNews