1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Tallinna merepäevadel näeb ajaloolisi puulaevu
Tallinna merepäevadel näeb ajaloolisi puulaevu

Tallinna merepäevadel näeb ajaloolisi puulaevu

Tänavused Tallinna merepäevad toimuvad 12.-14. juulini Vanasadamas, Lennusadamas, Noblessneri sadamalinnakus ja Haven Kakumäe jahisadamas.

“Tallinn on ajalooliselt olnud oluline merelinn, kuid pääs merele pole linlastele alati niivõrd kättesaadav olnud. Merepäevade mõte ongi olnud avada merd üha enam ka linnarahvale. Seetõttu on tänavustel merepäevadel võetud fookusesse just erinevate sadamate vahel laevaühenduse tekitamine. Nii saavad huvilised sel korral sõita lisaks Vanasadamale ja Lennusadamale ka Kakumäele, Piritale, Naissaarele ja ka Aegna saarele. Pikemaid meresõite saab nautida purjelaevadega, kiiremad sõidud saab teha meretaksodega,” sõnas abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Laevadest on tänavu merepäevi külastamas Eesti ajaloolised puust laevad Hiiu Ingel, Moonland ja Lisette. Välismaistest purjelaevadest on Tallinna lahele oodata Libavat, Alexandrat, Astridi, Svanhildi, Ingridit ja Krasotkat. Kõik kolm päeva on külastajatele avatud 60-meetrine EVA316. Lisaks külastab 14. juulil Lennusadamat Antarktika ekspeditsiooni purjelaev Admiral Bellingshausen.

Merepäevade merekoordinaatori Lauri Väinsalu sõnul on meretegevusi plaanis veelgi. “Traditsiooniliselt toimub Lennusadamas purjeregatt Tallinn Race. Lisaks saab nii Lennusadamas kui ka Kakumäel minna merele ja proovida järgi Bluesaili purjekatega sõitmist. Kindlasti tasub välja tuua ka võimalus teha aerulauajoogat nii avamerel, sadama akvatooriumis kui ka lemmikloomaga,” ütles ta.

Erilise projektina toob Väinsalu välja ka ühe kontserdi. Nimelt toimub avakontsert Noblessneri jahisadama akvatooriumis, kus miinitraaleril astuvad ühiskontserdiga üles Reket ja Anne Veski.

Lisaks leiab kavast Kalanduse Teabekeskuse kala-ala Haven Kakumäelt, lastealad kõigis sadamates ja mitmeid eriilmelisi kontserte. Saab kuulda Code One’i lugusid kuuba rütmides, külastada Disco Tallinna järelpidu, elada kaasa Tauri Vahesaare show’le, nautida Ultima Thule ajatut muusikat ja palju muud.

Head Uudised GoodNews