1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. TASUTA! Eesti Juristide Liit kutsub õigusnõustamisele
TASUTA! Eesti Juristide Liit kutsub õigusnõustamisele

TASUTA! Eesti Juristide Liit kutsub õigusnõustamisele

juristaitab.eeTuleval esmaspäeval alustab Tallinna Linnakantselei teenindussaalis taas üliõpilaste tasuta õigusabi büroo. 23. septembril kella 10-14 korraldab aga Eesti Juristide Liit ühekordse ettevõtmisena Tallinna Lasnamäe Linnaosa Valitsuse saalis (Pallasti 54) Õigusapteegi.

Nõustamise päevad on jagatud eesti ja vene keelerühmade järgi, et tagada kvaliteetne õigusabi vastavalt abivajaja keelekasutusele – esmaspäeval ja reedel eestikeelne, teisipäeval ja neljapäeval venekeelne ning kolmapäeval eesti- ja venekeelne nõustamine.

Tallinna Linnakantseleis antakse tasuta õigusabi esmaspäevast neljapäevani kella 10-16 ning reedeti kella 10-14. Nõustamine toimub elava järjekorra alusel. Nõustamisteenust osutatakse kuni 12. detsembrini.

2013. aastal osutati Juristide Liidu liikmete ja noorliikmete (juuratudengid) poolt Õigusapteegi projekti kaudu tasuta õigusabi 4393 inimesele. Käesolev aasta on näidanud õigusabi vajajate arvu märgatavat kasvu.

Õigusapteegis annavad tasuta õigusabi kõrgelt kvalifitseeritud spetsialistid notaritoimingute, pärimisõiguse, perekonnaõiguse, lastele elatisraha nõuete, töölepingu seaduse, maksuõiguse, täitemenetluse, era- ja juriidiliste isikute pankrotimenetluse, kohtusse pöördumise, hagiavaldustele esitatavate nõuete, maksekäsukiirmenetluse, kohalike omavalitsuse ja riigiasutusega suhtlemise ja dokumentide vormistamise, tarbijakaitse ja sinna esitatavate kaebuste lahendamise, korteriühistu otsuste, maa- ja omandiküsimuste, lepingu- ning võlaõiguse alal.

Tasuta kvalifitseeritud õigusabi saab ka veebiportaalist „JURIST AITAB” – www.juristaitab.ee

Head Uudised GoodNews