1. Avaleht
  2. Ukraina rahva toetuseks
  3. UKRAINA RAHVA HEAKS I Londonis avab uksed Ukraina pagulastest koosnev restoran
UKRAINA RAHVA HEAKS I Londonis avab uksed Ukraina pagulastest koosnev restoran

UKRAINA RAHVA HEAKS I Londonis avab uksed Ukraina pagulastest koosnev restoran

Londonis avatakse uus ja täielikult Ukraina pagulastest koosnev restoran. Restorani nimi Mriya kannab endas liigutavat tähendust, vahendab mylondon.news.

Restoran avatakse Chelsea`s ja seda hakkab juhtima Ukraina kokk Yurii Kovryzhenko, kes Venemaa sissetungi päeval valmistas süüa Ukraina saatkonnas. Nimi Mriya tähendab aga unistust.

Yurii otsustas jääda Londonisse ja avab restorani koos oma partneri Olga Tsybytovska`ga. Mriyas hakkavad tööle Ukraina pagulased, kes on ennast samuti Londonisse sisse seadnud.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olga Tsybytovska (@ts_olga)

Yurii ja Olga kavatsevad osa restorani tulust annetada Ukraina sõjaohvreid abistavale heategevusele. Olga kirjutas sotsiaalmeedias: „Ukrainlased tahavad tööd teha, olla kasulikud ja tänada Londonit, kes on neid vastu võtnud. Nad ei oota käed rüpes abi, vaid  otsivad võimalusi enese aitamiseks, ükskõik kui raske ja keeruline see ka poleks – uues ja harjumatus maailmas, milleks saatus meid ette valmistanud ei olnud. Kõigil meie töölistel oli enne sõda oma unistused. Nüüd on meil kõigil üks ühine – uuesti kõndima õppida.“

Restoran hakkab pakkuma nii Ukraina rahvustoite kui ka Yurii omaloomingut. Viimase poolest oli mees kodumaal ka väga tuntud.

Head Uudised GoodNews