1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. VIDEO I Erikomisjon peab oluliseks olemasolevate eurorahade venitusteta kasutamist
VIDEO I Erikomisjon peab oluliseks olemasolevate eurorahade venitusteta kasutamist

VIDEO I Erikomisjon peab oluliseks olemasolevate eurorahade venitusteta kasutamist

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon tutvus tänasel istungil Euroopa Liidu 2021–2027 eelarveperioodi põhimõtetega ja 2014–2020 eelarveperioodi täitmisega ning leidis, et oluline on olemasolevate vahendite venitusteta kasutamine.

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu sõnul tuleb olemasoleva finantsperspektiivi vahendid venitusteta rakendada, et välistada nende tagasimaksmist.

„Arvestades tulevikuvahendite üle 4 miljardi euro suurust mahtu, mis moodustab ligi poole meie jooksvas riigieelarvest, peab komisjon vajalikuks olla kursis kõigi eurorahad kasutamist puututavate materjalidega,“ märkis komisjoni esimees.

Reinsalu sõnul peab komisjoni väga oluliseks ka kaasamist, mistõttu tuleb läbivalt küsida huviorganisatsioonide kooskõlastusi ja hinnanguid kõikide Euroopa Liidu vahendite planeerimise kohta.

Teisalt soovib komisjon olla jooksvalt kursis Euroopa Komisjoni tagasisidega läbirääkimistel Eesti esitatud taotluste kohta ja tutvuda ka otsustega kavandavate muudatuste kohta juba esmalt esitatud struktuuritoetuste rakendamise kavasse.

Reinsalu sõnul kavatseb erikomisjon parlamendis 6. mail läbi viia olulise tähtsusega riikliku küsimuse arutelu struktuuritoetuste uue perspektiivi ja valikute üle.

Head Uudised GoodNews