1. Avaleht
  2. Keskkond
  3. Viljandis saab suurjäätmed ja rõivad tasuta jäätmejaama viia
Viljandis saab suurjäätmed ja rõivad tasuta jäätmejaama viia

Viljandis saab suurjäätmed ja rõivad tasuta jäätmejaama viia

Viljandi linnavalitsus kuulutas linnaelanikele välja tasuta suurjäätmete ja kasutuskõlblike rõivaste kogumiskampaania 16.-30. septembrini.

Suurjäätmed ja riideesemed võetakse vastu Viljandi jäätmejaamas, kus kõik jäätmed kaalutakse. Jäätmejaam on avatud esmaspäevast laupäevani.

Suurjäätmeid saavad kampaania vältel tasuta ära anda Viljandi linna sissekirjutatud inimesed. Asutuste ja ettevõtete suurjäätmeid tasuta vastu ei võeta. Jäätmejaamas küsitakse jäätmeid üle andvalt inimeselt isikut tõendavat dokumenti.

Suurjäätmed on jäätmed, mida kaalu või mahu tõttu pole võimalik paigutada kogumismahutisse, näiteks mööbliesemed (sealhulgas õuemööbel), vaibad, madratsid, kardinapuud, kraanikausid, WC-potid, vannid, jalgrattad, lapsevankrid, terved seinapeeglid jms.

Suurjäätmetena ei käsitleta ehitusjäätmeid (sealhulgas uksed ja aknad, eterniit, keraamilised plaadid jne) ega suuremõõtmelisi probleemtooteid, nagu autoromud või nende osad, ega elektri- ja elektroonikaseadmeid või nende jäätmeid (sealhulgas pesumasinad, telerid, külmkapid, elektripliidid) ja muid tootjavastutusega hõlmatud jäätmeid.

Lisaks suurjäätmetele on koostöös Humanaga võimalik Viljandi jäätmejaamas kampaaniaperioodil tasuta üle anda taaskasutuskõlblikud riided. Rõivaste korduvkasutus aitab vähendada uute loodusressursside kasutuselevõttu ja jäätmeteket. Taaskasutuseks ei sobi katkised, määrdunud, niisked, tugeva lõhnaga ega nähtavalt kulunud riided. Kohapeal kontrollitakse üle, et riidekottidesse poleks pandud valesid jäätmeid.

Tavapäraselt on suurjäätmete ja rõivaste eest vaja tasuda nii eraisikul kui ka ettevõtjal 100,99 eurot (0,1 eurot / kg) tonni kohta.

Head Uudised GoodNews