1. Avaleht
  2. Eesti elu
  3. Youtube’i tunnustus Jõgeva noormehele! Artur Rehi: tutvustan Youtube’is Eestit ja olen selle üle uhke!
Youtube’i tunnustus Jõgeva noormehele! Artur Rehi: tutvustan Youtube’is Eestit ja olen selle üle uhke!

Youtube’i tunnustus Jõgeva noormehele! Artur Rehi: tutvustan Youtube’is Eestit ja olen selle üle uhke!

Heade Uudiste portaali lugejale juba tuttav Jõgeva muusik ja filminäitleja Artur Rehi pälvis Youtube’i auhinna Silver Play Button, millega tunnustatakse juutuubereid, kelle kanalil on üle 100 000 tellija. Pelgalt suur jälgitavus auhinda siiski ei too, sest Youtube analüüsib igat kanalit eraldi. Heade Uudiste andmetel on Eestis varem sama tunnustuse saanud veel Andrei Zevakin kanaliga Zeva. Oleme Arturi üle uhked ja tänulikud tema panuse eest meie kodumaa tutvustamisel ja meile endalegi meelde tuletamise eest – oleme üks vägev rahvas! Kui oleme koos seljatanud koroonakriisi, saame ehk taas uhkustundega meie maailma sõpru meile külla kutsuda.

„Tunne on võimas,” kommenteeris Artur Rehi auhinna saamist. Kanaliga alustas ta 15aastaselt ja on pea kaheksa aasta jooksul mitu korda ummikusse jooksnud ning kanali stiili ja sisu muutnud. Nüüd jõuavad Tartus filmitud ja monteeritud videod igal nädalal 171 000 tellijani üle maailma.

„Olen leidnud oma tee,” nendib Artur ja jätkab, „olen oma vaatajaskonnaga üle maailma kontaktis, see meeldib mulle, see on lõbus ja meelelahutuslik mulle endale. Väga paljud kuulevad Eesti kohta esimest korda ja tunnevad huvi. Tutvustan vaatajatele oma rahvust ja meie lugu ning jagan uhkustunnet selle üle – aga väikse naljakiiksuga.”

2018. aastal lõpetas Artur Los Angeleses maineka, inglisekeelse maailma vanima  filmikooli American Academy of Dramatic Arts. Pärast lugematuid vaheeksameid jõudis ta välja kolmanda aasta eliitgruppi, kuhu valiti vaid 20 tudengit.

Praegu elab Artur Rehi Tartus, käib Tartu ülikoolis ja kihlus hiljuti Tartu neiuga, kes ka ülikoolis õpib.

Jaan Lukas 

Head Uudised GoodNews