1. Avaleht
  2. Kultuur
  3. Eesti Kultuurkapital andis üle 30 sihtkapitalide aastapreemiat
Eesti Kultuurkapital andis üle 30 sihtkapitalide aastapreemiat

Eesti Kultuurkapital andis üle 30 sihtkapitalide aastapreemiat

Eesti Kultuurkapital andis üle 30 sihtkapitalide aastapreemiatEesti Kultuurkapital (kulka) andis eile Tallinna kinos Kosmos üle kokku 30 sihtkapitalide elutöö- ja aastapreemiat.

Audiovisuaalse kunsti 6000-eurose elutööpreemia pälvis Arvo Nuut, kes on loonud 61 ja produtseerinud 57 animafilmi. Audiovisuaalse kunsti sihtkapitali 6000-eurose aastapreemia pälvisid ka Martti Helde, Erik Põllumaa, Janne Laine ja Reet Brandt aasta mängufilmi tiitliga pärjatud filmi „Risttuules“ eest, mis viimati pälvis laupäeval Göteborgi rahvusvahelisel filmifestivalil parima täispika mängufilmina publiku preemia ja on võitnud hulgaliselt teisigi auhindu.

Kehakultuuri ja spordi sihtkapitali 6000-eurose elutööpreemia armastuse tekitamise eest võimlemise ja liikumise vastu pälvis teenekas treener Sirje Eomõis, kes on edukalt osalenud koos endaloodud klubi „Rütmika“ õpilastega sadadel võimlemisvõistlustel, tegutsenud kohtunikuna, juhendanud naisi vesivõimlemistreeningutel ning seisnud Tartu võimlemispidude taaselustamise eest.

Kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali 10 000-eurose elutööpreemia pälvis Raul Meel, kes on 1970.-1980. aastate kunstiuuenduse radikaalse tiiva markantne ja rahvusvaheliselt tunnustatud esindaja, jõulise isepäisusega oma kreedot järginud autsaider eesti kunstis, kelle loomingu mastaapsust rõhutas tagasivaatav näitus Kumu kunstimuuseumis.

Rahvakultuuri sihtkapitali 6000-eurose elutööpreemia Eesti rahvarõivakultuuri väärtustamise ja edendamise eest pälvis Igor Tõnurist ja helikunsti sihtkapitali 6000-eurose elutööpreemia panuse eest Eesti muusikasse Roman Toi.

Kokku oli audiovisuaalse kunsti sihtkapitali aastapreemiate kogusumma 27 000, kehakultuuri ja spordi sihtkapitali aastapreemiate kogusumma 24 000, kujutava ja rakenduskunsti sihtkapitali aastapreemiate kogusumma 27 500, rahvakultuuri sihtkapitali aastapreemiate kogusumma 30 500 ja helikunsti sihtkapitali aastapreemiate kogusumma 6000 eurot. Kõigi sihtkapitalide aastapreemiate kogusumma oli 115 000 eurot.

Eesti Televisioon näitab sündmusest salvestust juba sel pühapäeval, 7. veebruaril, kell 17:10.

Head Uudised GoodNews