1. Avaleht
  2. Poliitika
  3. President Karis on töövisiidil Pariisis
President Karis on töövisiidil Pariisis

President Karis on töövisiidil Pariisis

President Alar Karis on töövisiidil Pariisis, kus ta osaleb Prantsusmaa presidendi Emmanuel Macroni kutsel Pariisi rahufoorumil ja esineb kõnega UNESCO 75. aastapäeva tähistamisel.

„Meil on aina enam üleilmseid väljakutseid, nagu näiteks kliimamuutused, pandeemia, ränne või digipööre, mis vajavad ühist vastust ja rohkem rahvusvahelist koostööd. Presidendi osalemine rahukonverentsil ja UNESCO aastapäeva tähistamisel on oluline, et Eesti sõnumid ja panus leiaksid nende ühiste väljakutsete arutelul paremat kõlapinda,“ sõnas presidendi välisnõunik Celia Kuningas-Saagpakk.

Välisnõunik tõi esile, et sel aastal keskendub foorum koroonapandeemiast mõjutatud rahvusvahelisele koostööle ja käsitleb lõhesid, mis ohustavad pandeemiast taastumist. Alateemadena on esil tervise, digitehnoloogia, keskkonna ja majandusliku taastumisega seonduvad küsimused.

President Karis osaleb täna rahufoorumi avatseremoonial. Ta võtab president Macroni kutsel osa rahufoorumi raames toimuvast digiteemadele keskenduvast kõrgetasemelisest kõrvalüritusest ja osaleb homme küberjulgeoleku paneelarutelul.

Karis osaleb homme Ühinenud Rahvaste Hariduse, Teaduse ja Kultuuri Organisatsiooni (UNESCO) 75. aastapäeva pidulikul tähistamisel sõnavõtuga.

Veel külastab riigipea homme Pariisis maailma suurimat idufirmade inkubaatorit Station F, mis on koduks umbes tuhandele idufirmale ja alustavale ettevõttele

Pariisi rahufoorum on Prantsuse presidendi Emmanuel Macroni 2018. aastal käivitatud algatus, mis toob kokku maailma riikide liidrid ja rahvusvaheliste organisatsioonide juhid, et otsida koos lahendusi tänastele proovikividele.

President Karis jõuab Eestisse tagasi laupäeval.

Head Uudised GoodNews